RİZE / ARDEŞEN - Işıklı 60 Yıl Ortaokulu

IŞIKLI 60. YIL 2 PROJE İLE AVRUPA'DA !

Işıklı 60.Yıl İlk ve Ortaokulu'nun 3 yıl önce başladığı Erasmus+ projelerine 2 yenisi daha eklendi. 2017 teklif çağrısı döneminde Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 'Love Every Drop' (Her Damlayı Sev) projesinin sona ermesinden sonra 2020 teklif çağrısı döneminde de Ulusal Ajans tarafından Türkiye'de kabul edilen 874, Rize'de kabul edilen 6 proje arasından 2 proje ile Ulusal Ajans tarafından toplam 54.842 Euro hibe almaya hak kazanmıştır.

Yürütülen proje sonrasında öğrencilerin İngilizce 'ye olan ilgilerinin arttığı bunun da ders başarısına yansıdığı görülmüştür. Yapılan merkezi sınavlarda da öğrenci ortalamalarında da gözle görülür seviyede ilerleme sağlandığı gözlenmiştir.

Ayrıca yurt dışına giden öğrenciler farklı kültürleri tanıma, dil pratiği yapma, eğitimlere katılma, yabancı öğrencilerle arkadaşlık kurma fırsatı bulmuşlardır.

2020 TEKLİF ÇAĞRISI DÖNEMİNDE ONAYLANAN;

1. PROJE

STRATEGIES FOR IMPROVING ATTENDANCE AND REDUCING TRUANCY (Okula Devamlılığı Artırma ve Devamsızlığı Azaltma)

Projemiz İtalya koordinatörlüğünde; ortaklarımız Sırbistan, Makedonya, Slovenya ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden oluşmaktadır.

Projemiz kapsamında öğrencilerimiz online olarak etkinliklere katılacaktır. Öğretmenlerimiz 4 farklı ülkeye 5'erli gruplar halinde giderek projeyi yüz yüze yürüteceklerdir. Proje takvimi ve detayı;

2021 Ocak Sırbistan Niş şehri

2021 Nisan İtalya Carovilli şehri

2021 Eylül Slovenya Lübliyana şehri

2022 Ocak Türkiye Rize şehri

2022 Nisan Makedonya Ohrid şehri

Tüm bu hareketlilikler için verilen bütçe 27.190 Euro'dur.

2. PROJE

PLAYFUL ENGLISH (Oyunlarla İngilizce)

Projemiz Fransa koordinatörlüğünde; ortaklarımız İspanya, Makedonya ve Türkiye olmak üzere 4 ülkeden oluşmaktadır.

Projemiz kapsamında öğrencilerimiz online olarak etkinliklere katılacaktır. Öğretmenlerimiz 3 farklı ülkeye 4'erli gruplar halinde giderek projeyi yüz yüze yürüteceklerdir. Proje takvimi ve detayı;

2020 Kasım Makedonya Debre şehri

2021 Mart Fransa Saint Benoit şehri

2021 Ekim İspanya Lardero şehri

2022 Mayıs Türkiye Rize şehri

Tüm bu hareketlilikler için verilen bütçe 27.652 Euro'dur.

NOT:  Pandemi sürecinden dolayı proje takvimi güncellenecektir.

Yayın: 11.01.2021 - Güncelleme: 11.01.2021 15:12 - Görüntülenme: 497